petek, 6. november 2009

Ne zamudi! Dubioza Kolektiv na krajši turneji po Sloveniji!

DUBIOZA KOLEKTIV (Zenica-Sarajevo-Mostar, BiH) etno-dub-reggae-hip-hop-rock

Letošnji nomininarci za MTV Music Awards (Best Adria Act) se bodo v novembru predstavili na treh velikih nastopih v Ljubljani, Novem Mestu in Mariboru! Ne spreglejte!



Dubioza Kolektiv bodo za nastope v Sloveniji dejansko naredili premor na ustvarjanju novih pesmi, ki jih pripravljajo tako za izdajo na domačem prostoru, kot tudi za evropsko tržišče. Oba albuma naj bi bila pripravljena za izdajo do spomladi, medtem pa so fantje iz skupine, česar verjetno javnost v Sloveniji ne pozna, prisotni z glasbo tudi v nekaterih uspešnih filmskih projektih v Bosni in Hercegovini. Omeniti velja, da se Dubioza Kolektiv pojavi v določeni sceni novega celovečernega filma režiserja Jasmina Durakovića, Sevdah za Karima. Brano Jakubović, član skupine, je obenem tudi avtor glasbe za film, v podobni vlogi je tudi kot soavtor glasbe za novi film režiserke Jasmile Žbanić (Grbavica, nagrada Zlati Medved v Berlinu 2006), ki bo na ogled v letu 2010. Dubioza Kolektiv je za film, ki je še v nastajanju, prispevala glavni glasbeni motiv, pesem Blam.

Kar domača javnost, ki redno spremlja čedalje uspešnejšo glasbeno kariero Dubioza Kolektiv, že zelo dobro pozna, pa je, da njihov zvok - dva vokala, odlična ritem sekcija, bošnjaški melos in udarni kitarski rock, ki se oplaja s hipnotičnim reggae zvokom – mnogi primerjajo z bandi, kot so Asian Dub Foundation, Senser in Rage Against The Machine. Na področju Balkana in širše zavoljo različnih etno vplivov ostajajo edinstveni. Temu v prid govorijo številna gostovanja na festivalskih odrih in odmevni klubski nastopi po vsej Evropi. Lani so zasedli glavni oder festivala Exit v Novem Sadu, poleg tega so v preteklosti nastopali tudi na drugih največjih evropskih festivalih, kot sta Sziget in Rototom Sunsplash. Lansko leto so izdali svojo tretjo ploščo »Firma Illegal« (Menart Rec) , ki jo je pospremil provokativni in angažirani spot za komad »Šuti i trpi«. Zasedba se ne omejuje na en sam stil, njihov glasbeni izraz se razteza od reggaeja in duba do rocka, podkrepljen je z besedili, ki so največkrat družbenopolitično kritična. Skozi svojo glasbo predajajo sporočila miru, medsebojnega razumevanja in kritike sistema, katerega žrtev so bili udeleženci zadnje vojne na Balkanu. Edinstvena fuzija glasbe in aktivizma na balkanski način.

Več informacij na njihovi Myspace strani: http://www.myspace.com/dubioza

Oglejte si videospot Firma ilegal, Dubioza kolektiv @ EXIT Festival 2009:
http://www.youtube.com/watch?v=bqY_4WW6vfs

Predprodaja vstopnic za koncert v Kino Šiška:
Predprodajno mesto Eventim v Kino Šiški, Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga,  Modri študentski servisi, 3DVA, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net in www.vstopnice.com

Več o dogodku v Kino Šiška: http://www.kinosiska.si/sl/dogodki/glasba/2009-11-26/yu_go_serija_3_del_dubioza_kolektiv_bro_in_hain_teny/59/
Jasmin Duraković: http://bs.wikipedia.org/wiki/Jasmin_Durakovi%C4%87
Jasmila Žbanić: http://bs.wikipedia.org/wiki/Jasmila_%C5%BDbani%C4%87

KONCERTNI DATUMI:
26.11.09 LJUBLJANA/ Kino Šiška (v okviru 3.YU-GO večera skupaj še z BRO in Hain Teny) ob 21.00
27.11.09 NOVO MESTO/ Lokalpatriot
28.11.09 MARIBOR/ ŠTUK

Ni komentarjev:

Objavite komentar