sobota, 31. oktober 2009

Ne zamudi! Tide 12. novembra @ Sub Sub, LJ!

Premiera videospota in predstavitev nove plošče Regeneration zasedbe Tide, se bo zgodila 12. novembra v ljubljanskem klubu Sub Sub.



V slabih štirih letih so TIDE udarili že s svojo tretjo ploščo. Album Regeneration je izšel 19. oktobra, samo v prvem tednu predprodaje pa se je prodalo že 100 izvodov, kar je številka, ki je marsikatera skupina v teh črnih časih glasbene industrije ne doseže niti v več mesecih, ali celo v letu dni. TIDE se prav tako ponašajo s številnimi nastopi doma in v tujini, v preteklosti pa so nastopili že kot predskupina glasbenih velikanov Iron Maiden in Uriah Heep. Koncertna predstavitev plošče Regeneration bo 12. novembra ob 21.00 v ljubljanskem klubu SubSub, kjer boste le ta dan dobili album Regeneration tudi po posebni ceni. Takoj po izidu nove plošče na slovenskem trgu, so se za izdajo le-te začele zanimati tudi tuje založbe, kar ni presenečenje, saj so TIDE zvokovno vedno veljali za band, ki se lahko žanrsko in produkcijsko kosa z evropsko in celo svetovno produkcijo.
Nova plošča, ki je bila v celoti narejena na Nizozemskem, je še bolj drzna, drugačna in predvsem moderna, avtor glasbe in besedil, pevec in ustanovni član skupine TIDE, Kevin Koradin, pa je mnenja, da je Regeneration najbolj osebni album doslej. »Rdeča nit plošče je zrelost, iskrenost, spremembe in želja po nečem novem, s pogledom v prihodnost«, še dodaja Kevin.
Prvi single Adieu je že dobil vizualno podobo, za katero je poskrbel režiser Miloš Radosavljevič, direktor fotografije je bil Matjaž Kenda, producent pa Miloš Srdić. Skupini Tide sta se v zgodbi, ki se prepleta skozi spot pridružila tudi »demon« in »black Alice« Maruša Ojsteršek.

Premierno si lahko spot Adieu ogledate v ponedeljek, 2. novembra ob 19.30 na MTV.

Foto: Miloš Radosavljevič
 

PR

Ni komentarjev:

Objavite komentar