četrtek, 29. oktober 2009

Ne zamudi! Nick Oliveri 13. novembra @ Menza pri koritu!

V petek, 13. novembra, se v ljubljanski Menzi pri koritu (Metelkova mesto) obeta nepozaben koncert Nicka Oliverija, člana mnogih odmevnih zasedb. Prav tako ne prezrite njegovega nastopa naslednji dan v črnomaljskem MKKju!




NICK OLIVERI
(QOTSA, Kyuss, Mondo Generator, The Dwarwes, The Knives)

Mož s kozjo bradico, tvorec zvočne podobe številnih zasedb, je pri vseh projektih sprva sodeloval s prijateljem iz otroštva - zapuščina punkerske mladosti je v Oliverijeve linije zasidrala neposrednost, hitrost in angažirano pozo, kar je prakticiral že kot ustanovitveni član Kyuss. Po ločitvi z Joshom Hommeom je bradati, pogosto slečeni Nick Oliveri pustil prazno vrzel v Queens of the Stone Age, kar je zasedbi prineslo manko hvalospevov ob nadaljnjih dveh izdajah. Kreativni Oliveri je član šok-punkovske zasedbe The Dwarves, losangeleških hard-rockerjev The Knives, nadaljuje pa tudi z delom lastnega punk-metalskega projekta Mondo Generator. Da ubeži dolgčasu je v začetku oktobra izdal še sveži album, ki ga bo ponesel na jesensko turnejo in je v bogati diskografiji kalifornijskega virtuoza zapisan kot druga solo plošča. Tokrat ponuja akustične priredbe bendov, v katerih je igral, in nekaj priljubljenih komadov, med katerimi najdemo dela Raw Power, G.G. Allina ter The Misfits.

Death Acoustic uspešno poimenuje karakter glasbe; ta je brutalen in sovražno nastrojen, kot dosedanji opus, s katerim si je pridobil status zastrašujočega izobčenca. "I live of straight booze, I just don't fucking care" sta verza, v katerih je našel persono in jo ponuja na pladnju v vsej svoji direktnosti. Čeprav z intenzivnostjo in močjo skladb, še posebaj s predelavo QOTSA klasike Gonna Leave You, opomni na potentno preteklo sodelovanje, je težko pričakovati, da je Josh Homme v izpovedih prepoznal sentiment spremenjenega prijatelja. Nick Oliveri ostaja brezkompromisen, angažiran in neposreden, kar še najbolje prezentira v lastni glasbi, na lastnih nastopih.

http://www.myspace.com/nickoliveri


COJONES


V sklopu ljubljanskega koncerta bodo kot gostje nastopili zmagovalci letošnjega YounGunZ natečaja, zagrebški stoner-grunge ambasadorji Cojones. "Bend z jajci" zaznamujeta odrska energija in udarnost glasbe, ki so jo na obeh evropskih turnejah že predstavljali tudi pri nas.

PR

Ni komentarjev:

Objavite komentar