torek, 21. junij 2011

Ne zamudi! Rock Otočec 2011

Tudi letošnja izvedba festivala Rock Otočec bo potekala na idilični lokaciji ob reki Krki. Organizatorji so za dogodek, ki bo med 1. in 3. julijem, zagotovili program, ki se ponaša z najpomembnejšimi glasbenimi skupinami glede na vse dosedanje Rock Otočce. Presežno je tudi število nastopajočih, saj se bo na dveh odrih predstavilo preko 50 glasbenih skupin.


Glavna zvezda letošnjega Rock Otočca  skupina Guano Apes se bo v okviru svoje turneje Bel Air predstavila na odru Rock Otočca prvi dan festivala. Veliko odobravanje privržencev doživlja, tako kot njihovi nastopi, tudi njihov najnovejši album. Zadnji singl je na spletnem portalu youtube v manj kot treh mesecih doživel preko milijon ogledov.


Z veseljem letos gostimo tudi mlado angleško alternativno rock skupno The Subways, ki je že s svojim debitantskim albumom leta 2005 dosegla zlato naklado s preko 100.000 prodanimi izvodi. Njihov hiter vzpon zaznamujejo nastopi na najodmevnejših svetovnih festivalih - Reading, Rock am Ring, Nova Rock, Glastonbury ... Na znamenitem Readingu so zaradi izjemnega odziva občinstva nastopali kar tri leta zaporedoma.


Newjorčani The Toasters so eni zmed utemeljiteljev ska glasbe. So še edini delujoči predstavniki svoje  generacije in letos praznujejo 30 let  delovanja.

Pred Guano Apes bodo petkovo glasbeno dogajanje na Rock Otočcu  dodobra razgreli ska veseljaki Elvis Jackson, ta trenutek zagotovo eden najpomembnejših slovenskih izvoznih artiklov.

Sobotni program bodo poleg američanov The Toasters zaznamovale skupine z bolj domačih logov - Zmelkoow, Zaklonišče prepeva, Kill Kenny in pa bližnji, v bolj plesno božajočih ritmih zazibani hrvaški Jinx.

V nedeljo bodo festival zaključili The Subways, pred njimi bosta nastopila dva slovenska upa - Adam in The Toronto Drug Bust (sicer mednarodna slovensko-finska zasedba).  Velika pričakovanja so uprta tudi v srbske S.A.R.S., ki so ta trenutek verjetno najpomembnejša skupina novejše generacije na prostorih nekdanje Jugoslavije.




Kot vedno bo Rock Otočec tudi letos ponudil bogat dodatni, dnevni in nočni program. Za radostne dražljaje bod skrbeli razni  DJ-ji, gledališki improvizatorji. Prisluhniti bo moč razmišljanju o vplivu glasbe na družbeno dogajanje, se udeležiti sv. maše.  Obiskovalcem bodo na voljo razne kreativne vodne in zemeljske delavnice, zabavne športne aktivnosti in atraktivnosti ter individualne kulturne dejavnosti.
Poskrbljeno bo za brezplačno kampiranje, parkiranje in brezplačne avtobusne prevoze iz Novega mesta in nazaj.
Obiskovalci in organizatorji se strinjajo: "Rock Otočca ne pozabiš nikoli!"

Ni komentarjev:

Objavite komentar